Olimpiada de lingvistica. Ghid de pregatire

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=0c7fb49bf&unique=da1148931&redirect_to=https%253A//www.librarie.net/

Olimpiada de Lingvistică. Ghid de pregătire reprezintă o lucrare unică și complexă, utilă atât pentru elevi, cât și pentru profesori, în vederea pregătirii pentru Olimpiada de Lingvistică din România.

 

 

Acest ghid propune o structură clară a tipurilor de probleme folosite la Oimpiada de Lingvistică și prezintă, pe de-o parte, aspecte teoretice (concepte de bază în lingvistică, asociate cu nivelurile limbii, precum și noțiuni de tipologie a limbilor), și, pe de altă parte, aspecte practice (prin prezentarea propriu-zisă a unor puzzle-uri lingvistice). În acest fel, elevii vor învăța/înțelege concepte noi rezolvând probleme de lingvistică, iar profesorii vor putea exemplifica anumite noțiuni de gramatică pe baza unui corpus de exemple din limbi diferite.

 

Este, astfel, o lucrare inedită prin inventarul bogat de limbi folosite în problemele propuse din fiecare capitol, precum și prin prezentarea implicită a unui model pedagogic, acela de «învățare bazată pe probleme» (Problem-based learning).”

 

Roxana Magdalena Preda (Dincă)

Asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din București, Profesor coordonator al lotului României la Olimpiada Internațională de LingvisticăLeave a Reply

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: